DUURZAAM BOSBEHEER

SAMEN

DUURZAAM BOSBHEER

Houtplex B.V. zet zich in voor de bescherming van de huidige en toekomstige generaties. Om deze reden maximaliseren we het gebruik van duurzaam gecertificeerd hout zoals 100% PEFC en FSC 100%. Aangezien hout een essentiële hernieuwbare grondstof is, is het voor ons van cruciaal belang om een ​​sleutelrol te spelen bij een duurzaam kapbeleid en het behoud van de tropische bossen.

GECERTIFICEERD HOUT

Wij geloven sterk in de grote mogelijkheden van duurzame productie. Een van onze doelen is het promoten van het gebruik van duurzaam geproduceerd hout in al onze producten. Hierbij horen ook de beste leef- en werkomstandigheden voor alle medewerkers in het oorsprongsgebied. Daarom zijn wij gedreven alleen gecertificeerd hout te gebruiken en is een veilige werkomgeving en doeltreffende trainingen een goede motivatie voor onze medewerkers.

Bossen en de producten die het genereert zullen van economische waarde moeten zijn om aantrekkelijk te blijven. Dit zorgt dat de duurzaamheid en het natuurlijk herstel van een bos wordt behouden. De investeerders stellen zo de toekomst veilig voor een duurzame productie. Deze strategie heeft bewezen succesvol te zijn.

Behalve de productie van FSC 100% producten zijn wij ook langdurige partnerships en samenwerkingen aangegaan met verschillende productiebedrijven die inmiddels onze filosofie delen. Deze bedrijven leveren ons een verscheidenheid aan gecertificeerde hout producten zoals Merbau, Bankirai, Rubberwood, Meranti en Durian. Deze producten bevatten onder andere lijstwerk, tuinhout, vloeren en deur- en kozijncompontenten.

“SUSTAINABLE BUSINESS ON A GLOBAL SCALE”

WOOD UNITED GROUP

DUURZAAM BOSBEHEER

1. Landkaart
2. Concessies worden opgesplitst in 30 secties voor een rotatie van 30 jaar
. Secties worden vooraf gecontroleerd om een selectief kapbeleid te kunnen opstellen, zodat de flora en fauna volledig in stand blijft.
3. 2 jaar voor de uiteindelijke oogst worden de secties opgesplitst in
onderdelen. Wegen ten behoeve van worden zo aangelegd om schadelijke effecten te beperken.
4. Alle bomen inclusief vegetatie, dieren in het wild en heilige plaatsen zijn per item met GPS geplot. Dit resulteert in een bosplan om te zorgen voor verjonging en natuurlijke schoonheid. Alleen bomen met een bepaalde minimale diameter (ongeveer 60cm+) worden geoogst. Het bedrijf gaat de sectie in kaart brengen, betreden, oogsten, herstellen en vervolgens sluiten voor 30 jaar. In 30 jaar kunnen de kleinere bomen rijpen voor toekomstige oogst

EEN EINDELOZE CYCLUS
DIE ONZE REGENWOUDWAARDE BEHOUDT EN VERBETERT